18/12/2024

راه آهن کرمانشاه-خسروی باید با سرعت بیشتری تکمیل شود

به گزارش تین نیوز، منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه سه شنبه ۲۷ آذر 1403در بازدید از پروژه راه آهن کرمانشاه به خسروی اظهار کرد: این خط آهن پنج شهرستان استان شامل کرمانشاه، اسلام آباد غرب، دالاهو، گیلان غرب و قصرشیرین را پوشش می دهد و نقش مهمی در توسعه استان ایفا خواهد کرد.
استاندار کرمانشاه همچنین از پیشنهاد پیمانکار مبنی بر افتتاح فاز به فاز پروژه استقبال کرد و گفت: با سفر وزیر و معاونین مربوطه و تخصیص اعتبارات، می توانیم شاهد تحرک بیشتری در این پروژه باشیم.
حبیبی گفت: این پروژه که بخشی از کریدور ریلی شرق به غرب کشور است، توجیه اقتصادی و راهبردی کافی برای تکمیل دارد و نقش مهمی در توسعه تجارت، حمل ونقل و ارتباطات منطقه ای ایفا خواهد کرد.
الیاس سلیمانی، مدیر حوزه طرح های شرکت ساخت و توسعه در استان کرمانشاه، درباره جزئیات فنی پروژه گفت: راه آهن کرمانشاه-خسروی از مسیر راه آهن اراک-ملایر-کرمانشاه منشعب می شود و تا مرز خسروی ادامه دارد. این مسیر ۲۶۱ کیلومتر طول دارد که با احتساب خطوط آنتنی به ۳۳۰ کیلومتر می رسد و تاکنون هشت هزار میلیارد ریال برای آن هزینه شده است.
وی ادامه داد: این پروژه شامل ۹ کیلومتر تونل است که از مجموع ۱۱ تونل، تاکنون ۵ مورد آن تکمیل شده است. فاز اول مسیر از کرمانشاه تا اسلام آباد غرب ۸۶ درصد پیشرفت دارد و کل پروژه ۳۸ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. با تأمین اعتبار می توان فاز اول را ظرف یک سال به پایان رساند. فاز اول پروژه به ۶۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
سلیمانی اضافه کرد: فاز یک پروژه شامل قطعه کرمانشاه تا اسلام آباد غرب به طول ۱۱۰ کیلومتر است که در بخش زیرسازی ۸۶ پیشرفت دارد.
وی افزود: بازارچه های مرزی استان نزدیک به ۵۰ درصد صادرات کشور به عراق را انجام می دهند و این محور ریلی می تواند علاوه بر جابجایی زائران، برای حمل بار نیز مورد استفاده قرار گیرد. اما روند فعلی اجرای پروژه قابل قبول نیست و باید با سرعت بیشتری دنبال شود. مذاکراتی با وزارت راه و شهرسازی انجام شده و به زودی وزیر راه و شهرسازی از این پروژه بازدید خواهد کرد تا تصمیمات لازم برای تأمین اعتبار اتخاذ شود.
سعید ترکی نیز در جریان بازدید منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه از راه آهن در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: در حال حاضر از ایستگاه کرمانشاه، قطارهایی به مقصد مشهد مقدس و تهران در حال حرکت است.
به نقل از ایمنا، مدیرکل راه آهن اراک-کرمانشاه با بیان اینکه در بخش باربری رشد قابل توجهی داشته ایم، گفت: طی هشت ماه سپری شده از سال جاری توانستیم حدود ۲۳۱ هزار تن بار را جابه جا کنیم و در مقایسه با ۷۵ هزار تن بار در همین مدت زمان در سال گذشته، رشد سه برابری داشته ایم.
وی افزود: این قطارها هر روز و یک روز در میان به مقصد تهران و مشهد حرکت می کند و ظرفیت هر قطار حدود ۶۰۰ نفر است.

اخبار, اخبار ریلی